Groep 1A

Beste ouders/verzorgers,

 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website. In groep 1a zitten er op dit moment 19 lieve enthousiaste, vrolijke en leergierige kinderen. Er komen in de loop van het jaar nog meer kinderen bij.

 

De kinderen beginnen iedere dag in de grote kring, dat is de start van de dag. In de grote kring krijgen de kinderen verschillende activiteiten aangeboden zoals versjes, liedjes, kringgesprekken, voorlezen, telspelletjes etc.

 

Gedurende de dag doen de kinderen allerlei activiteiten op het gebied van taal, rekenen, motoriek, sociaal, emotioneel en werken ze in de verschillende hoeken die ingericht zijn per thema. De kinderen leren in de verschillende hoeken heel veel. De kinderen kunnen kiezen uit de zandtafel, huishoek, bouwhoek, leeshoek, stempelhoek, rekenhoek, schilderen, tekenen, knutselen en kleien.

De thema’s worden voorbereid volgens de methode Piramide. Piramide is een methode met aandacht voor de woordenschat, rekenontwikkeling etc. De methode besteedt ook aandacht aan de pientere kinderen, die krijgen diverse uitdagingen.

 

Daarnaast maakt de juf gebruik van Logo 3000 om de woordenschat van de kinderen te vergroten. Er is dus veel aandacht voor taal en woordenschat.

 

Samen zullen ze er een fijn jaar van maken!

 

Met vriendelijke groet,

 

Juf van groep 1a

Leerkracht groep 1a:

Juf Selma Boualia

Groep 1a